Nieuws

Wonen en werken in het buitenland & verzuim – deel 2

In dit tweede artikel over wonen, werken en verzuim richten wij ons specifiek op de grensarbeiders, dat wil zeggen onze buurlanden. Een grensarbeider is iemand die ten minste één keer per week tussen woon- en werkland reist. Het gaat om de landen Duitsland en België. Hoe is het geregeld wanneer een medewerker in het verzuim terecht komt?

Vakantiegeld

De zomerperiode gaat binnenkort weer van start. De meeste werkgevers maken in mei of juni naast het reguliere salaris ook het vakantiegeld over naar hun medewerkers. Op de loonstrook kunt u terugvinden hoeveel vakantiegeld u krijgt. Er is vastgelegd dat het vakantiegeld minimaal 8% is van het bruto jaarsalaris is van het afgelopen jaar. Maar hoe werkt het als er geen sprake is van loon uit arbeid?

42e week melding

Een casemanager of werkgever is bekend met de 42ste week melding tijdens verzuim bij een lopend dienstverband. Maar wat betekent eigenlijk een 42ste week melding? En waarom is er een 42ste week melding?Administratieve afhandelingEen 42ste week wordt gedaan in zoals de naam al zegt in de 42ste week van het verzuim. De aard van het verzuim doet er niet toe, en ook niet of er bijvoorbeeld sprake is van een no-risk polis. Deze melding kan online worden gedaan bij het UWV. Wel dient er sprake te zijn van een dienstverband.Als er geen 42ste week meld...

Wat is een IOAW?

Zo veel afkortingen, zo veel benamingen. Binnen de uitkeringen en Ziektewet zijn er zoveel termen dat het soms lastig is om te weten wat waar nu voor staat. We gaan in op de afkorting ‘IAOW’.

Ziektewet en toeslagen

In Nederland hebben wij de Toeslagen Wet, kortgezegd de TW. De Belastingdienst zorgt voor de uitbetaling van al deze toeslagen. Er zijn verschillende soorten toeslagen die wij graag voor u op een rijtje zetten.

ISO 9001 gecertificeerd

Resolu is vanaf heden ISO 9001 gecertificeerd!  Na een periode van voorbereiden, heeft Resolu de ISO 9001 doorlopen en behaald. En dat is iets waar we als Resolu heel trots op zijn.

Loonheffingennummer

Wilt u de loonaangiftes doen voor uw organisatie? Dan heeft u een loonheffingennummer van de Belastingdienst nodig. Maar wat is dit nummer eigenlijk?

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

Stel uw ex-medewerker is zwanger, heeft nog geen nieuwe werkgever, en meldt zich ziek. Wat kunt u als werkgever dan het beste doen? Casemanagers en werkgevers hebben het met enige regelmaat over de WAZO. Maar wat is de WAZO eigenlijk?
Wat is een WW uitkering? Wat gebeurt er wanneer iemand schulden heeft en in het verzuim zit? Nachtdiensten, wat zijn de regels? Wat is de Participatiewet? Denk aan de No Risk polis Wat is een Werkhervattingskas (Whk)? Wat zijn de taken van het UWV? Wat is een cao? Help! Een arbeidsongeval, wat nu? Zo maakte Pauline de overstap naar Resolu Mijn medewerker is ziek en het tijdelijk contract loopt af, wat nu? Mijn medewerker is ziek en het tijdelijk contract loopt af, wat nu? Zwanger en verzuim, wie betaalt de rekening? Wat is een RIV? Loonsanctie opgelegd! Wat nu? De eerstejaarsbeoordeling in de Ziektewet Vervroegde IVA aanvragen? Dat kan! Een medewerker bereikt de AOW-leeftijd, wat nu? Aon Ziektewet casemanagement verder onder de vleugels van Resolu Een medewerker gaat een orgaan doneren, wat nu? Schadelastbeheersing: benut de no-riskpolis Ziektewetbegeleiding is meer dan alleen maar ziekmelden Geldigheidsduur CBBS-functies opnieuw verlengd Het wetsvoorstel is controversieel verklaard. Wat nu? Kiest u voor publiek of privaat? Een besparing van ruim € 50.000,-! Controle premiebesluiten 2021 Voorschot wordt verhaald op eigenrisicodrager door achterstand WIA beoordelingen. 5 tips om uw organisatie WGA-proof te maken Laat u onnodig geld liggen? Compensatieregeling Transitievergoeding per 1 april 2020 Het Coronavirus versus de Wet Verbetering Poortwachter Ontwikkelingen coronavirus: dienstverlening Resolu Succesverhaal: een besparing van ruim 2 ton! Hoe Resolu uw organisatie kan helpen! Wel of geen eigenrisicodragerschap: wat is uw keuze? Controle premiebesluiten 2020 Kennissessies schadelastbeheersing Ziektewet en WGA Achterstand herbeoordelingen WGA blijft stijgen Dossieranalyse. Welke route neemt u als werkgever? Ziektewetuitkering met terugwerkende kracht, bezwaar loont! Controle Premiebesluiten 2019 (WHK) Laat u geld liggen? Ontwikkelingen op de hybride WGA- en Ziektewet markten Bezwaar maken loont: een praktijkvoorbeeld Resolu nieuw onderdeel van paraDIGMA groep Achterstand herbeoordelingen WGA blijft stijgen Download hier uw Whitepaper Download hier uw Whitepaper Download hier uw Whitepaper RIV