Nieuws

Werken bij Resolu

Pauline Avontuur startte in 2011 als adviseur inzetbaarheid bij Argo Advies, tegenwoordig De Arbodienst. In tien jaar tijd ontwikkelde zij zich niet alleen persoonlijk, maar stond zij aan de wieg van een nieuw label, geniet zij van de samenwerking en de gezellige sfeer binnen het team én is ook na tien jaar, nog steeds geen dag hetzelfde!

Medewerker ziek, tijdelijk contract loopt af

Helaas kan het voorkomen dat u een verzuimende medewerker in dienst heeft waarvan het dienstverband (bijna) eindigt en waarbij al duidelijk is dat volledig terugkeren in eigen werk niet mogelijk is, voordat het dienstverband afloopt. De medewerker gaat dan ziek uit dienst. Wat moet ik doen als werkgever bij een ziek uit dienst melding en u bent wel eigenrisicodrager?

Medewerker ziek, tijdelijk contract loopt af

Helaas kan het voorkomen dat u een zieke medewerker in dienst heeft waarvan het dienstverband eindigt en waarbij al duidelijk is dat volledig terugkeren in eigen werk niet mogelijk is, voordat het dienstverband afloopt. De medewerker gaat dan ziek uit dienst. Maar wat houdt dat eigenlijk in als een medewerker ziek uit dienst gaat, en wat moet u zelf als werkgever allemaal doen? 

Zwanger en verzuim

Tijdens het verlof betaalt UWV de zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO). Deze uitkering duurt net zo lang als het verlof. Maar wat gebeurt er wanneer een medewerkster zwanger is en in het verzuim zit?

Wat is een RIV?

Een casemanager zal dit woord met enige regelmaat gebruiken, maar veel mensen weten niet wat het is. We hebben het over het RIV. Wat betekent dit en wanneer komt het ter sprake? Resolu legt het u uit.

Loonsanctie opgelegd! Wat nu?

Wanneer een WIA-uitkering wordt aangevraagd bij het UWV, wordt er niet alleen gekeken naar de arbeidsongeschiktheid van een medewerker, maar ook of u en de medewerker wel alle re-integratieverplichtingen zijn nagekomen. Besluit het UWV dat de werkgever niet genoeg heeft gedaan voor de re-integratie, dan kunt u een loonsanctie opgelegd krijgen. Maar wat betekent dit voor u als werkgever?

De eerstejaarsbeoordeling in de Ziektewet

Is uw medewerker ziek uit dienst gegaan voordat het eerste ziektejaar is verstreken of heeft hij zich binnen 28 dagen na afloop van het dienstverband ziekgemeld bij het UWV? Dan is de kans aanwezig dat het UWV de eerstejaarsbeoordeling uitvoert. Ongeacht of u wel of geen eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet.

Waarom vervroegd IVA aanvragen

Soms is al eerder dan 104 weken duidelijk dat uw medewerker niet meer geheel kan werken, ook niet in de toekomst. Bijvoorbeeld door een ernstige ziekte of ongeval. Dan kan de medewerker vervroegd WIA aanvragen. Maar waarom zou u dat doen?

Werken voor en na de AOW-leeftijd en ziekte

De leeftijdstijdsverwachting stijgt en de leeftijd dat wij met pensioen mogen is naar boven bijgesteld. De verwachting voor de toekomst is onduidelijk. Wel is zeker dat we er niet meer vanuit kunnen gaan dat we 65 jaar met pensioen kunnen gaan. Maar wat moet u als werkgever doen wanneer een medewerker de AOW-leeftijd bereikt?