Nieuws

Wat is een WW uitkering?

De WW is een werkloosheidswet in 1949 is opgericht en werkloze medewerkers een tijdelijke werkloosheidsuitkering geeft. Deze wet wordt uitgevoerd door het UWV, zij betalen ook de WW-uitkering uit aan de aanvrager. Maar wanneer heeft iemand hier recht op? 

Schulden & verzuim

Nederland had op 1 oktober 2020 ruim 614 duizend huishoudens met geregistreerde problematische schulden. Dat is 7,6 procent van alle particuliere huishoudens. Schulden kunnen diverse gevolgen hebben, zoals stress, slaap- en/of fysieke problemen veroorzaken. Maar wat gebeurt er wanneer iemand schulden heeft en in het verzuim zit? 

Nachtdiensten

Er gelden specifieke richtlijnen voor medewerkers die nachtdiensten draaien. Deze zijn vastgelegd in de Arbeidstijdenwet. Omdat deze diensten extra belastend zijn gelden deze regels niet alleen maar voor medewerkers die een vast of tijdelijk dienstverband hebben, maar ook voor uitzendkrachten en stagiaires.  Maar wat zijn deze richtlijnen? 

Wat is de Participatiewet?

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Het voornaamste doel van de Participatiewet is om zoveel mogelijk mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden of te ondersteunen bij het betaalt of vrijwilligerswerk. Het tweede doel van de Participatiewet is zorgen dat iedereen een inkomen heeft, ook mensen die niet in staat zijn in het eigen levensonderhoud te voorzien. Maar wat doet het verder en wanneer komt iemand ervoor in aanmerking?

Wat is een Werkhervattingskas (Whk)?

Bij een Whk komt veel kijken. Veel verzamelde informatie komt hierin samen. Om het nog moeilijker te maken, veranderen de parameters van het UWV en de wet- en regelgeving voor de bepaling van de hoogte van de premie blijft vernieuwen. Resolu zet alles voor u op een rijtje. Want net als bij de Belastingdienst; we kunnen het niet leuker maken, wel makkelijker.

Wat zijn de taken van het UWV?

De casemanagers van het Resolu hebben vrijwel dagelijks te maken met het UWV. Resolu ondersteunt namelijk werkgevers en medewerkers bij langdurig verzuim en bijna alles wat hier mee te maken heeft. Het UWV is een grote en bekende organisatie in Nederland, maar wat doen ze eigenlijk allemaal?

Wat is een cao?

Stel: als werkgever wilt u de werktijden passen omdat u merkt dat deze niet goed aansluiten met uw klanten. Het klinkt als een kleine aanpassing, maar het kan niet zomaar. Het kan namelijk zijn dat er een cao geldt. Maar wat is een CAO?

Wat is een arbeidsongeval?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ook op het werk. De ene functie heeft een groter risico dan de ander, maar in iedere functie kan er een ongeluk gebeuren. Maar wat is een arbeidsongeval? En wat moet u doen bij een arbeidsongeval?

Werken bij Resolu

Pauline Avontuur startte in 2011 als adviseur inzetbaarheid bij Argo Advies, tegenwoordig De Arbodienst. In tien jaar tijd ontwikkelde zij zich niet alleen persoonlijk, maar stond zij aan de wieg van een nieuw label, geniet zij van de samenwerking en de gezellige sfeer binnen het team én is ook na tien jaar, nog steeds geen dag hetzelfde!

Medewerker ziek, tijdelijk contract loopt af

Helaas kan het voorkomen dat u een verzuimende medewerker in dienst heeft waarvan het dienstverband (bijna) eindigt en waarbij al duidelijk is dat volledig terugkeren in eigen werk niet mogelijk is, voordat het dienstverband afloopt. De medewerker gaat dan ziek uit dienst. Wat moet ik doen als werkgever bij een ziek uit dienst melding en u bent wel eigenrisicodrager?
Mijn medewerker is ziek en het tijdelijk contract loopt af, wat nu? Zwanger en verzuim, wie betaalt de rekening? Wat is een RIV? Loonsanctie opgelegd! Wat nu? De eerstejaarsbeoordeling in de Ziektewet Vervroegde IVA aanvragen? Dat kan! Een medewerker bereikt de AOW-leeftijd, wat nu? Aon Ziektewet casemanagement verder onder de vleugels van Resolu Een medewerker gaat een orgaan doneren, wat nu? Schadelastbeheersing: benut de no-riskpolis Ziektewetbegeleiding is meer dan alleen maar ziekmelden Geldigheidsduur CBBS-functies opnieuw verlengd Het wetsvoorstel is controversieel verklaard. Wat nu? Kiest u voor publiek of privaat? Een besparing van ruim € 50.000,-! Controle premiebesluiten 2021 Voorschot wordt verhaald op eigenrisicodrager door achterstand WIA beoordelingen. 5 tips om uw organisatie WGA-proof te maken Laat u onnodig geld liggen? Compensatieregeling Transitievergoeding per 1 april 2020 Het Coronavirus versus de Wet Verbetering Poortwachter Ontwikkelingen coronavirus: dienstverlening Resolu Succesverhaal: een besparing van ruim 2 ton! Hoe Resolu uw organisatie kan helpen! Wel of geen eigenrisicodragerschap: wat is uw keuze? Controle premiebesluiten 2020 Kennissessies schadelastbeheersing Ziektewet en WGA Achterstand herbeoordelingen WGA blijft stijgen Dossieranalyse. Welke route neemt u als werkgever? Ziektewetuitkering met terugwerkende kracht, bezwaar loont! Controle Premiebesluiten 2019 (WHK) Laat u geld liggen? Ontwikkelingen op de hybride WGA- en Ziektewet markten Bezwaar maken loont: een praktijkvoorbeeld Resolu nieuw onderdeel van paraDIGMA groep Achterstand herbeoordelingen WGA blijft stijgen Download hier uw Whitepaper Download hier uw Whitepaper Download hier uw Whitepaper RIV