Resolu helpt met Ziektewet-begeleiding

Is uw organisatie eigenrisicodrager voor Ziektewet en/of WGA? Ja, dan is deze dienstverlening iets voor u. Nee, nog niet we zijn het aan het onderzoeken, klik dan hier.

Deze dienstverlening is van toepassing op ex-medewerkers die ziek uit dienst gaan of die zich binnen 28 dagen na uitdiensttreding ziek melden bij het UWV. Wanneer u eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet, heeft u de verantwoordelijkheid om deze ex-medewerkers te begeleiden. Dit bent u verplicht totdat ze weer mogelijkheden voor de arbeidsmarkt hebben of, indien dit niet realiseerbaar is, ze instromen in de WGA.

In totaal loopt u het risico om twaalf jaar te betalen voor een ex-medewerker. De eerste twee jaar Ziektewet of een loondoorbetalingsverplichting en de laatste tien jaar WGA eigen risico. Goede begeleiding van de ex-medewerkers die in de Ziektewet instromen, is van groot belang om de huidige én latere schade te minimaliseren. Resolu neemt u deze begeleiding uit handen. Tijdens de begeleiding stellen wij ons assertief en creatief op met in ons achterhoofd de wet- en regelgeving. De (register) casemanager spreekt regelmatig met de ex-medewerker om te bekijken of de belastbaarheid is toegenomen en er weer mogelijkheden voor arbeid zijn. Onze arts beoordeelt de medische toestand van de ex-medewerker. Alle acties staan in het teken van schadelastbeheersing voor de werkgever en een eerlijke behandeling van de medewerker. De Ziektewet-begeleiding kunt u afnemen met of zonder verwerking van de uitkering.

Ziektewet en WGA aanvragen

Bent u op zoek naar begeleiding en duidelijke informatie bij het aanvragen van Ziektewet- en WGA-uitkeringen? Ontvang deskundige hulp en ontdek alles wat u moet weten om het aanvraagproces soepel te doorlopen.