Manieren van verzekeren

Er zijn 2 manieren waarop u zich als werkgever kunt verzekeren voor het financiële risico van de Ziektewet en/of WGA, namelijk;

  • Publiek (via het UWV)
  • Privaat (als eigenrisicodrager)

Wel of geen eigenrisicodrager worden?

Het is verstandig om u goed te laten informeren over welke keuze het beste bij de financiële situatie van uw organisatie past en vervolgens hoe u de schadelast die de verzuimende (oud-)medewerker veroorzaakt, zoveel mogelijk kunt beperken.  De keuze om wel of geen eigenrisicodrager te zijn is vooral een strategische keuze, waarin schadelastbeheersing door middel van het beperken van de instroom en de duur van WGA uitkeringen en/of ziektewetuitkeringen, een belangrijke rol speelt. Het is van belang om in kaart te brengen welke impact het eigenrisicodragerschap op uw organisatie heeft en welke beheersmaatregelen u als werkgever het beste kunt treffen. Hiervoor is een actuariële analyse noodzakelijk om alle huidige en toekomstige (financiële) risico’s in kaart te brengen.

Hoe moet ik een keuze maken als werkgever?

De conclusie is dat het geen makkelijke keuze is om wel of geen eigenrisicodrager te worden. Het hangt sterk af van de financiële situatie van uw organisatie. Het maken van de keuze vereist bovendien specifieke kennis en vaardigheden om sociale wet- en regelgeving toe te kunnen passen. Om u op weg te helpen bij het maken van deze keuze, hebben wij een whitepaper ontwikkeld, waarin u meer informatie leest over het verschil tussen publiek en privaat verzekeren en de mogelijke gevolgen.

Resolu kan u op weg helpen door u optimaal te ondersteunen in dit keuzeproces. Gezamenlijk brengen we in kaart wat de voor- en nadelen van eigenrisicodragerschap zijn en welke impact de keuze heeft op uw organisatie.

Naast een advies over wel of geen eigenrisicodragerschap, kan Resolu de begeleiding van de (oud-)medewerkers volledig op zich nemen, zodat u geen zorgen meer heeft voor uw (oud-)medewerker.

Wat kan mij helpen bij het maken van mijn keuze? 

De keuze om wel of geen eigenrisicodrager te worden, is geen gemakkelijke overweging en hangt dus af van de financiële situatie van uw organisatie. Bovendien vereist het maken van deze keuze specifieke kennis en vaardigheden om sociale wet- en regelgeving toe te kunnen passen. Om u op weg te helpen bij het maken van deze keuze, hebben wij een whitepaper ontwikkeld, waarin u meer informatie leest over het verschil tussen publiek en privaat verzekeren en de mogelijke gevolgen daarvan.

Whitepapers & Webinars

Waarom eigenrisicodrager worden of blijven?

Waarom zou u als werkgever eigenrisicodrager worden? Of waarom zou …

Aanvragen
Het beheersen van uw geldstromen binnen de sociale zekerheid

U weet het ongetwijfeld; u bent maximaal 12 jaar financieel …

Aanvragen
Hoe grip te krijgen op schadelast voor publiek verzekerde werkgevers

Hoe grip te krijgen op schadelast is een onderwerp waar …

Aanvragen