Wat is een loonheffingennummer?

Wilt u de loonaangiftes doen voor uw organisatie? Dan heeft u een loonheffingennummer van de Belastingdienst nodig. Maar wat is dit nummer eigenlijk?

Geen BSN

Let op, het gaat dus niet om een BSN (het Burger Service Nummer). Een BSN is gekoppeld aan een persoon, een loonheffingsnummer aan een bedrijf.  Het is een 9-cijferig nummer gevolgd een hoofdletter L met twee cijfers erachter. Dit nummer staat bijvoorbeeld ook altijd op de ‘ziek uit dienst-melding’ bij het UWV, die door een werkgever wordt gedaan.

Maar waarom is voor Resolu het hebben van een loonheffingsnummer van de (ex)-werkgever noodzakelijk?

Een voorbeeld uit de praktijk

Wanneer een casemanager belt naar het UVW om bijvoorbeeld de status inzake de WIA-aanvraag na te vragen of met betrekking tot het ingediende (pro forma) bezwaar, dan vraagt het UWV altijd naar het loonheffingennummer en de naam van het bedrijf van de (ex)-werkgever. Tevens zal er altijd geverifieerd worden of Resolu ook door de (ex) werkgever gemachtigd is om informatie op vragen.

Ziek uit dienst

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een beschikking van het UWV of die ziek uit dienst gaat en bent u op zoek naar een organisatie die u bij alle facetten ondersteunt? Dan is Resolu uw partner. Ga naar onze website voor meer informatie over ons en onze dienstverlening en neem vrijblijvend contact met ons op.


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?