Verzekeringsarts bij Resolu

32-40 uur 
Regio: Amsterdam, Etten-Leur, Nieuwegein, Rotterdam

Wil jij jouw steentje bijdragen aan het re-integratieproces van ex-medewerkers én met de best passende oplossingen werkgevers ondersteunen? Weet je daarbij alle ins- en outs van de wet- en regelgeving op gebied van Wet BeZaVa en Wet verbetering poortwachter? Kom dan werken bij Resolu als Verzekeringsarts en ga de uitdaging aan!

Jouw nieuwe rol als Verzekeringsarts

Je komt in een team terecht van 12 artsen, waarvan 4 verzekeringsartsen. Als verzekeringsarts heb je een nauwe samenwerking met een Casemanager binnen Resolu. Regelmatig zoeken jullie contact met elkaar op. De samenwerking is voornamelijk gericht op zorgdragen voor het oplossen van diverse claimbeoordelingen en begeleidende adviezen voor Ziektewetgerechtigden en WGA-gerechtigden.

Voor de kwaliteitsverbetering zetten wij een Stafarts in. Als Verzekeringsarts ben je in staat om de juiste gesprekstechnieken in te zetten naar de ex-werkgever, Casemanager én de betrokkene. Je hebt te maken met een uitdagende doelgroep die soms moeilijk in beweging te brengen is. Jij ziet dit als een kans en deinst hier niet voor terug. Zelfstandig verricht jij medisch onderzoeken bij verzekerden en op individuele belastbaarheid en re-integratiemogelijkheid. Daarnaast stel jij probleemanalyses en een medisch oordeel op, wanneer een verwijzing met een andere deskundige wenselijk is.

Je werkzaamheden zijn onder andere:

 • Claimbeoordelingen en begeleidende adviezen voor Ziektewetgerechtigden en WGA-gerechtigden;
 • Je krijgt voldoende tijd om met betrokkenen te spreken en krijgt de ruimte voor overleg met andere professionals;
 • Het opstellen van specifieke formulieren voor de ziektewet en/of WGA-begeleiding.

Wat breng jij mee?

Durf jij te spiegelen, ben je zacht op de mens en hard op de feiten? Dan past de rol van Verzekeringsarts binnen Resolu perfect bij jou!

Daarnaast:

 • Ben je geregistreerd verzekeringsarts;
 • Heb je ervaring met Ziektewet en WGA;
 • Ervaring in het adviseren op een begeleidende en activerende werkwijze
 • Recente kennis van sociale verzekeringen (zoals ZW, WvP, WIA/WAO);
 • Een professionele beroepshouding en sociale vaardigheden in omgang met cliënten, verwijzers, medisch specialisten en werkgevers;
 • Analytisch vermogen voor het structureren van complexe arbeidsongeschiktheidssituaties en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor eenduidige rapportering en medische onderbouwing van dossiers;
 • Representatief voorkomen;
 • Beschik je over uitstekende adviesvaardigheden en kan je fungeren als onafhankelijk adviseur van werkgever en medewerker;
 • Beschik je over het juiste DNA: je bent innovatief, hebt lef en durft keuzes te maken. Je denkt van nature in mogelijkheden en niet in beperkingen en diagnoses.

Wat bieden wij?

Als Verzekeringsarts binnen Resolu ga je aan de slag in een dynamisch team in een snelgroeiend bedrijf. Je proeft de trots en het enthousiasme bij de collega’s van Resolu; iedereen helpt elkaar waar het kan. Deze dynamiek zorgt ervoor dat je veel van elkaar kan leren. Heb je ambitie? Dan zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. We moedigen eigen initiatief en ondernemerschap aan en stimuleren onze medewerkers om zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak te groeien. 

Daarnaast hebben wij:

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Jouw salaris wordt afgestemd op jouw werkervaring en is marktconform;
 • Alle benodigde middelen om je functie zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen, zoals een leaseauto, laptop en telefoon;
 • Een uitdagende functie in een dynamische en ambitieuze werkomgeving;
 • Je talenten op een andere manier inzetten in je rol als verzekeringsarts? Dat is ook mogelijk bij ons. Denk aan keuringen, advies geven aan bedrijfsartsen of klanten, deelnemen aan de medical board of geven trainingen.

Wie zijn wij?

Vanuit de samenwerking met diverse labels binnen paraDIGMA groep, is Resolu ontstaan. Wij helpen werkgevers bij het beheersen en oplossen van o.a. Ziektewet- en WGA-vraagstukken en casuïstiek, in alle sectoren. Wij zoeken de juiste oplossing voor maximale grip op de financiële risico's van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ook kan Resolu in samenwerking met onze partners een (financiële) analyse voor de werkgever uitvoeren. Hiermee krijgt de werkgever inzicht bij het maken van de keuze om wel of niet eigenrisicodrager te worden voor Ziektewet en/of WGA .

Solliciteren?

Heb jij interesse in deze functie voor Verzekeringsarts? Vul onderstaand sollicitatieformulier in zijn geheel in, aangevuld met CV en motivatiebrief. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Bauke Verzijl via recruitment@paradigma.nl.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer op deze functie

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.