(Ziektewet)Uitkering en toeslagen – hoe werkt dat?

In Nederland hebben wij de Toeslagen Wet, kortgezegd de TW. De Belastingdienst zorgt voor de uitbetaling van al deze toeslagen. Er zijn verschillende soorten toeslagen die wij graag voor u op een rijtje zetten.

Soorten toeslag

De toeslagen die iemand in Nederland kan krijgen zijn:

  • Zorgtoeslag;
  • Huurtoeslag;
  • Kindgebonden budget;
  • Kinderopvangtoeslag.

Wel of geen recht

Een medewerker die ziek uit dienst gaat, kan, afhankelijk van een specifieke situatie, wel of geen recht hebben op een kinderopvangtoeslag. Eventueel kan de gemeente een deel van de kosten van de kinderopvang betalen als iemand volgens de belastingdienst geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. De planning van het nieuwe kabinet is dat zij de vergoeding van de kinderopvang wil verhogen naar 95% van werkende ouders. 

Resolu kent de weg

Casemanagers van Resolu zijn bekend met waar ex-medewerkers zich kunnen melden als zij een toeslag kunnen aanvragen. De casemanager denkt mee en kan de medewerker ook wijzen op de toeslag, en heeft ook oog voor de sociaal maatschappelijke situatie. Een Ziektewet-uitkering bijvoorbeeld is lager dan loon uit arbeid, dus de kans is aanwezig dat het recht op toeslagen van de ex-medewerker wijzigt of dat de hoogte van een toeslag wijzigt. Ga voor meer informatie naar onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan.


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?