Mijn medewerker is ziek en het tijdelijk contract loopt af, wat nu?

Helaas kan het voorkomen dat u een verzuimende medewerker in dienst heeft waarvan het dienstverband (bijna) eindigt en waarbij al duidelijk is dat volledig terugkeren in eigen werk niet mogelijk is, voordat het dienstverband afloopt. De medewerker gaat dan ziek uit dienst. Maar wat houdt dat eigenlijk in als een medewerker ziek uit dienst gaat, en wat moet u zelf als werkgever allemaal doen? Wanneer een medewerker ziek uit dienst gaat lopen er twee zaken in elkaar over, namelijk de verzuimbegeleiding tijdens het dienstverband bij de werkgever en de verzuimbegeleiding wanneer het dienstverband is afgelopen. Adviseur Arbeid en Gezondheid Simone Kolkman van De Arbodienst en Margo Jansen, Casemanager van Resolu vertellen u hoe dit werkt.

Wel eigenrisicodrager

In de vorige blog hebben we uitgelegd hoe het werkt wanneer er een medewerker ziek uit dienst gaat en u geen eigenrisicodrager bent voor de ziektewet. In deze blog leggen we uit wat u moet doen wanneer u wel eigenrisicodrager bent.

Wat moet ik doen als werkgever bij een ziek uit dienst melding en u bent wel eigenrisicodrager?

  • Als eerste is een werkgever verplicht om bij het UWV te melden dat een werknemer ziek uit dienst gaat, dus ook als u eigenrisicodrager bent. Het verschil is dat u geen re-integratieverslag hoeft te maken.
  • Daarnaast dient u als werkgever dit ziektewet dossier aan te melden bij de partij/afdeling die de ziektewetbegeleiding voor u uitvoert. Het voordeel van paraDIGMA groep is dat wij begeleiding aanbieden binnen en buiten lopend dienstverband. De afstemming met al reeds ingezette interventies kan op deze wijze soepel verlopen.

Wilt u weten of het handig/voordelig  is om eigenrisicodrager te worden voor de ziektewet? Of wilt u weten welke keuzes en mogelijkheden er zijn tijdens een lopend dienstverband? Neem dan contact op met de Adviseur Arbeid en Gezondheid van De Arbodienst en/of uw contactpersoon binnen Resolu!


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?