Wat is een Ziektewet uitkering eigenlijk?

Het is voor de casemanagers van Resolu geen nieuwe uitspraak meer wanneer ze iemand hebben begeleid tijdens verzuim bij een lopend dienstverband: “ik zit op dit moment in de Ziektewet”. Maar is dit eigenlijk wel kloppende uitspraak? Het antwoord hierop is Nee. Echter de spraakverwarring is begrijpelijk.   

Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Ziektwet? 

Er is sprake van een ziektewetuitkering, als een ex-medewerker geen dienstverband meer heeft. In de Ziektewet (ZW) is geregeld dat zieke medewerkers, waarbij er geen sprake (meer) is van doorbetaling van loon, recht hebben op een uitkering.  

Mocht er wel een dienstverband zijn dat is er sprake van een loondoorbetalingsverplichting vanuit de werkgever. Iemand kan dus van loondoorbetalingsziekte, bij een Ziek uit Dienst gaan, doorstromen naar de Ziektewet. Dan is er dus geen werkgever meer. 

De uitkering 

Ongeacht of een ex-werkgever wel of niet eigenrisicodrager is de hoogte van een Ziektewetuitkering hetzelfde. De ziektewetuitkering is meestal 70% van het vastgestelde dagloon door het UWV. Dit is het loon dat er gemiddeld per dag verdiend werd in het jaar voordat de ex-medewerker ziek werd. Een Ziektewetuitkering is inclusief vakantiegeld en er vindt geen pensioenopbouw plaats. Het kan dus zo zijn dat bij een Ziektewetuitkering een ex-medewerker onder het sociaal minimum valt. Een eventuele uitzondering kan de no risk polis zijn.  

Meer informatie  

Heeft u een medewerker die ziek uit dienst gaat en wilt u meer weten welke stappen u moet ondernemen of heeft u hier ondersteuning bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met Resolu. Dan kijken onze casemanagers samen met u wat de mogelijkheden zijn. 

 


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?