Het Coronavirus versus de Wet Verbetering Poortwachter

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. De consequenties van het virus en de daarbij genomen maatregelen, zijn gigantisch te noemen. Het is nog onzeker hoe dit zich verder gaat ontwikkelen en welke maatregelen en consequenties nog gaan volgen. In deze complexe en onrustige tijden zijn er natuurlijk wel processen die gewoon door blijven lopen. Zo ook het proces van de Wet Verbetering Poortwachter.

We ontvangen binnen Resolu meerdere vragen hierover: hoe kunnen alle benodigde stappen gezet worden in tijden van het coronavirus. De dienstverlening, zoals fysieke spreekuren, arbeidsdeskundige onderzoeken en spoor 2-trajecten zijn door de maatregelen niet of beperkt mogelijk. Hierdoor kunnen er vertragingen oplopen binnen Wet Verbetering Poortwachter, wat grote financiële gevolgen kan hebben voor de werkgever.

Gelukkig heeft het UWV aangegeven coulant te zijn met vertragingen in de dienstverlening binnen Wet Verbetering Poortwachter, mits dit een direct gevolg is van de coronamaatregelen. Wel is het noodzakelijk dat dit causaal verband goed is beschreven in de rapportages.

Bron: OVAL, Branche voor Duurzame Inzetbaarheid


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?