Wat is een cao?

Stel: als werkgever wilt u de werktijden passen omdat u merkt dat deze niet goed aansluiten met uw klanten. Het klinkt als een kleine aanpassing, maar het kan niet zomaar. Het kan namelijk zijn dat er een cao geldt. Maar wat is een CAO?

Wat is een CAO?

CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst en is een schriftelijke overeenkomst waarin 1 of meer werkgevers, 1 of meer werkgeversorganisaties en 1 of meer werknemersorganisaties (meestal vakbonden)afspraken hebben gemaakt over arbeidsvoorwaarden. Dit kan gaan over loon, toeslagen of werktijden. In tegenstelling tot de persoonlijke arbeidsovereenkomst, geldt een CAO voor een grotere groep medewerkers.

Waarom een cao?

Maar waarom zouden organisaties of branches een cao hebben? Een cao wordt niet alleen gemaakt voor de werkgever, het is er juist voor de medewerker. Zo kan het loon hogen zijn dan het landelijke minimumloon of een medewerker kan meer vakantiedagen krijgen dan wettelijk is afgesproken. Deze afspraken zijn overigens nooit in strijd met de wet. Het kan dus niet zo zijn dat het afgesproken loon lager is dan het minimumloon.

Een cao en ziek uit dienst

In een cao kan ook worden vastgelegd wat de procedures zijn wanneer een medewerker ziek uit dienst gaat. Resolu ondersteunt uw organisatie bij het volgen van deze afspraken en de wettelijk vastgelegde afspraken. Neem gemakkelijk vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Laatste nieuws & webinars

Resolu banner 6

Webinar 'Laat u als werkgever onnodig geld liggen?'

Beeld6

Webinar 'Waarom zou u eigenrisicodrager worden of blijven'?