Wat is samengesteld verzuim?

Er is sprake van samengesteld verzuim wanneer een medewerker zich hersteld meldt en  vervolgens binnen 4 weken (28 dagen) weer opnieuw uitvalt. De aard van uitval bij samengesteld verzuim doet niet ter zake.

Doordat deze meldingen kort achter elkaar plaatsvinden, is er geen sprake van een nieuwe ziekteperiode. De ziekteweken worden dan bij elkaar opgeteld, waardoor er sprake is van één ziekteperiode. Deze doorlopende ziekmelding wordt ook wel ‘ketenverzuim’ genoemd. Als de opgetelde periodes samen 104 weken (twee jaar) bedragen, stopt de loondoorbetaling.

Zwangerschap gerelateerd verzuim

Er kan ook sprake zijn van samengesteld verzuim als het gaat om zwangerschapsgerelateerd verzuim. Om dan te spreken van samengeteld verzuim dient wel sprake te zijn dezelfde oorzaak voor en na het verlof.

Ook in de periode voorafgaand aan de Ziektewet kan er sprake zijn van samengesteld verzuim. Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Dan zal de casemanager van Resolu met u kijken welke eventuele gevolgen dit kan hebben voor de ex-medewerker en/of ex-werkgever.

Whitepapers & Webinars

Geen whitepapers gevonden.